Descriere
Descriere
Statia de osmoza inversa aquaPur cu mineralizare foloseste una dintre cele mai avansate tehnologii de filtrare a apei. Osmoza inversa este procesul prin care, prin aplicarea unei presiuni, se forteaza moleculele de solvent sa treaca printr-o membrana semipermeabila de la solutia mai concentrata catre cea diluata.
Membrana semipermeabila, baza procesului de osmoza inversa, similara in proprietati cu membrana unei celule vii, este capabila sa retina impuritati daunatoare, inclusiv nitratul si virusii. Pentru imbunatatirea gustului si a proprietatilor apei, ultima etapa din procesul de tratare este un filtru de remineralizare, pentru redarea mineralelor naturale ale apei.
Statia de osmoza este recomandata pentru filtrarea apei de la sistemul public de alimentare, dar si a apei din put. Se monteaza sub chiuveta si poate genera pana la 190 de litri de apa pura de baut si gatit, in 24 de ore.
Statia de osmoza inversa aquaPur cu mineralizare este un sistem de filtrare in 6 trepte:
-
Treapta 1: filtrare mecanica si chimica - filtru de 10” cu cartus din carbune activ bloc. Retine impuritatile mecanice, susbstantele organice si clorul.
-
Treapta 2: filtrare chimica - filtru de 10” cu cartus din carbune activ granular. Retine substantele chimice organice si in special clorul.
-
Treapta 3: filtrare mecanica - filtru de 10” cu cartus de 1 μm PP expandata. Retine suspensiile solide: nisip, rugina etc.
-
Treapta 4: membrana osmoza inversa - este etapa de osmoza inversa propriu zisa in care este retinuta orice particula cu exceptia apei. Filtrarea se produce printr-o membrana de forma (multi)tubulara formata din mai multe straturi cu porozitate controlata depuse sub forma de film. Apa din alimentare curge prin exteriorul tubului, o parte este filtrata si colectata, iar restul este evacuata.
-
Treapta 5 : postcartus cu carbune active - corectie finala a gustulului si mirosului apei
-
Treapta 6: (re)mineralizare - Dupa filtrare apa este aproape pura (peste 99,9%), fara saruri sau alte minerale. Pentru a putea fi consumata sunt adaugate mici cantitati de minerale prin trecere printr-un cartus de remineralizare.
Avantaje
Sunt eliminate toate metalele grele din apa.
Sunt eliminati toti nitratii rezultati in folosirea pesticidelor si ierbicidelor in agricultura.
Nu polueaza mediul inconjurator deoarece nu rezulta nici un compus chimic in urma procesului osmotic.
Costurile apei filtrate sunt semnificativ reduse comparativ cu apa imbuteliata.
Protejeaza mediul inconjurator prin reducerea cantitatii de recipiente din plastic.